Onderhoud van je kerkwebsite
Voor je aan de slag gaat moet duidelijk zijn wat er gaat gebeuren nadat de site is opgeleverd. Wie gaat de site onderhouden? Het lijkt een simpele vraag, maar wel een heel belangrijke. Een site bouwen lijkt een groots project, maar vergeet niet dat het grootste project is om de site te onderhouden en up-to-date te houden.
Het onderhoud gaat over twee delen: (1) technisch onderhoud en (2) inhoudelijk onderhoud.
agendafoto
Technisch onderhoud
Om je site veilig te houden worden regelmatig updates van WordPress en van de plugins uitgebracht. Dat is niet voor niets. Soms zijn de updates nodig om extra functionaliteit te geven. Maar bijna altijd ook om het systeem veiliger te maken. Zorg er dus voor dat iemand de site technisch onderhoud en de nodige updates uitvoert.
Plan ook in om minimaal twee keer per jaar de hele site onder de loep te nemen om te kijken waar technische aanpassingen moeten plaatsvinden. Wellicht kan je verbeteringen doorvoeren.
Inhoudelijk onderhoud
Wie zorgt dat de online agenda bijgewerkt wordt? Wie zorgt dat de teksten kloppen? En wie zorgt dat het nieuws wordt gepubliceerd? De eerlijkheid gebied te zeggen dat het vaak in de eerste weken wel leuk is, maar daarna is de nieuwigheid eraf. Wat doen je dan? Daar moet je een plan voor hebben.
Zorg dat een aantal mensen samen verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van tekst en nieuws
Zorg dat een aantal mensen verantwoordelijk zijn om deze informatie online te verwerken.
Recente reacties